ORTHESEN


Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten van therapeutische elastische steunkousen.

Maar wanneer is het aangewezen om therapeutische elastische steunkousen te dragen?

Als er sprake is van spataders, chronische veneuze insufficiëntie, ulcus cruris, veneuze trombose, lymfoedeem, lipoedeem, veneuze ontstekingen, bij lange vliegtuigreizen, diabetes, vermoeide benen,…

Er bestaan verschillende soorten kousen.

Het eerste grote verschil is de druk die de kous op het lidmaat geeft. Dit gaat van drukklasse 1 tot drukklasse 4. Dit wordt bepaald door de behandelende arts en/of bandagist.

Het tweede grote verschil is het materiaal. Er zijn namelijk 2 grote groepen kousen namelijk de rondbreikous en de vlakbreikous.

De rondbreikous zijn vaak confectiematen. Het lidmaat wordt opgemeten en daarna wordt er gekeken in welke maat dit het beste past. Deze kousen bestaan in verschillende kleuren en diktes. Deze kousen zijn naadloos.

De vlakbreikous is altijd maatwerk. Hier is ook een naad achteraan te zien. Als deze kous dichterbij bekeken wordt, is er een duidelijke vorm van het lidmaat te zien. Het voordeel aan deze kous is dat deze precies de juiste druk geeft op het behandelende lidmaat. De structuur van de kous is wel dikker.

Geeft de mutualiteit dan een tussenkomst voor therapeutische elastische steunkousen?

Voor bepaalde ziektebeelden geeft de mutualiteit een gedeeltelijke of gehele terugbetaling van therapeutische steunkousen. Deze kousen moeten wel aan bepaalde eisen voldoen. Wenst u hier meer info over, aarzel niet om ons te contacteren.

Onze bandagisten kijken altijd waar de persoon in kwestie het beste in past en werken daarvoor met verschillende leveranciers samen, namelijk; Medi, Bauerfeind, Sigvaris, Juzo, Jobst, Bota,… Zo zorgen wij ervoor dat er altijd een goede therapeutische steunkousoplossing gevonden wordt voor elke persoon.


Facebook
Instagram