BANDAGISTERIE

Buikgordels
Buikgordels worden gebruikt bij volgende pathologiën: nierptosis, rectus diastase, eventratie buikwand, navelbreuk en stoma. Deze buikgordels worden volledig op maat gemaakt en gaan de buikwand ondersteunen.

Lumbostaten
Lumbostaten worden gebruikt bij chronische lage rugpijnen, zoals een discus hernia. De lumbostaat is een soort korset dat op maat gemaakt wordt. Dit korset gaat u rug ondersteunen en de juiste lichaamshouding bevorderen. Hierdoor zal u minder pijnklachten ervaren bij belasting en wordt voorkomen dat het letsel evolueert.

Breukbanden
U kan verschillende soorten breuken hebben, zoals liesbreuk, scrotale breuk. Bij elk van deze is er een verzwakt deel van de buikwand waardoor organen naar buiten geduwd worden en er een uitstulping zichtbaar wordt. Deze breuken worden meestal operatief behandeld. Indien en operatie niet mogelijk is kunnen wij een breukband aanmeten. Deze gaat ervoor zorgen dat de inhoud op zijn plaats blijft en de breuk niet groter wordt.

Stomamateriaal
Een stoma is een kunstmatige opening voor stoelgang of urine die tijdelijk of definitief kan zijn afhankelijk van de achterliggende pathologie. Stoma’s worden ingedeeld naargelang de plaats van de ingreep. Zo hebben we de colostoma (dikke darm), ileostoma (dunne darm) en urostoma (urinewegen).  Voor elk van deze stoma’s zijn er verschillende producten en opties mogelijk.

Facebook
Instagram